Cumartesi, Nisan 27, 2024
SİYASET

AP Türkiye Raportörü Amor ;Daha Fazla Aşk Mektubu İstemiyoruz Türk Yetkililerin Demokrasi Ve Hukukta Attıkları Adımları Görmek İstiyoruz

AP Türkiye Rportörü: Türk Hükümeti İlerleme Olarak Değerlendirebileceğimiz Tek Bir Mesaj Bile Vermedi

Türkiye’nin tam üyeliği hala AB’nin öncelikleri arasında değil. Gerçek Gündem’e açıklamalarda bulunan AP Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Borrell’in ekim ayında yayımlayacağı raporunun amacının Türkiye-AB ilişkilerinin çerçevesini bulmaya çalışmak olduğunu söyledi.

Türkiye’de 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-AB ilişkilerinde yeni gelişmeler yaşanmasını umduğunu belirtmiş ve Avrupa Birliği (AB) de ilişkilerin geliştirilmesine olumlu baktıklarını açıklamıştı.

Türkiye-AB ilişkilerinin arttığı bu dönemde Avrupa Birliği Komisyonu’nun komşuluk ve genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi, Ankara’da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’la görüşmüştü.

AP TÜRKİYE RAPORTÖRÜ NACHO SANCHEZ AMOR: TÜRK HÜKÜMETİ İLERLEME OLARAK DEĞERLENDİREBİLECEĞİMİZ TEK BİR MESAJ BİLE VERMEDİ

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor’un hazırladığı Türkiye raporu Avrupa Parlamentosu’nda görüşülmeye başlandı ve bugün oylanması bekleniyor.

Türkiye’den demokrasi ve hukukun üstünlüğüne ilişkin Avrupa standartlarına yaklaşan bir siyasi irade beklediklerini belirten Amor, Kopenhag kriterlerini hatırlattı.
Amor’a göre, Türkiye’nin AB müzakerelerine katılım sürecinin ana koşulu demokrasi. Amor, Türkiye’nin insan hakları, hukukun üstünlüğü ile demokrasi konularında hala hiçbir ilerleme sağlayamadığının altını çizdi ve ekledi:

“Türk yetkililerin yaptığı tek şey, Avrupa Birliği hiçbir kritere uymuyor ama biz neler yapıyoruz gibi yanlış haberleri kamuoyuna yaymak oldu. AB ile yapılan anlaşmanın Gümrük Birliği konusundaki taahhütlerimize tamamen uyan kısmı için Avrupa Birliği’ni suçlamaktan başka bir şey yaptıkları yok.”

https://www.gercekgundem.com/siyaset/ap-turkiye-raportoru-amor-gercek-gundeme-konustu-daha-fazla-ask-mektubu-istemiyoruz-turk-yetkililerin-demokrasi-ve-hukukta-attiklari-adimlari-gormek-istiyoruz-435632

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir