Cuma, Nisan 26, 2024
GÜNDEMHABERLERİNSAN HAKLARI

Van Valiliği: Helikopterden Atma İddialarıyla İlgili Soruşturma Başlatıldı

Valilik açıklamasında iki kişinin askeri helikopterden atıldığı iddialarıyla ilgili olarak, “Şüphelilerden biri kaçarken kayalık alanda düşüp yaralandı” denildi.

Van Valiliği, Çatak ilçesinde 11 Eylül günü iki kişinin askeri helikopterden atıldığı iddialarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Valilik açıklamasında iki kişiden birinin “gözetleme” yaptığı, “dur ihtarı”na uymayarak kaçtığı ve kayalık alanda düşerek yaralandığı; diğer kişinin de “yardım ve yataklık ettiğinin değerlendirildiği” belirtildi.  

Helikopterden atılma iddialarıyla ilgili soruşturma başlatıldığının kaydedildiği Valilik açıklamasında üç askerin hayatını kaybettiği operasyon sonrasında bir PKK’linin kaçtığı ifade edilerek, şunlar denildi:

“Gözetleme yapan ve şüpheli hareketler sergileyen S.T. isimli şahsın, ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştığı esnada kayalık alanda düştüğü ve yaralandığı gözlemlenmiş, şahıs, mukavemet göstermesine rağmen yakalanıp usulüne uygun olarak muhafaza altına alınmıştır.

“Örgüt mensuplarına yardım, yataklık ettiği değerlendirilen O.Ş. isimli şahıs da aynı bölgede mukavemet göstermesine rağmen usulüne uygun olarak muhafaza altına alınmıştır.

“Gözaltı işlemlerinin yapılması maksadıyla, iki şüpheli şahıs ve terörist, operasyon bölgesinden helikopterle 11 Eylül günü saat 19.00 sularında Van İl Jandarma Komutanlığı’na götürülmüştür.

“Şüpheli şahıslar ambulanslarla öncelikle en yakın özel hastaneye, sonra Van Bölge Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmiştir.

“O.Ş. isimli şahıs tedavi işlemlerinin tamamlanmasını müteakip 20 Eylül 2020 günü taburcu edilmiş, S.T. isimli şahsın tedavisine devam edilmektedir. 

“İzahı yapılan iddialarla ilgili Van Cumhuriyet Başsavcılığınca 11 Eylül 2020 tarihi itibarıyla adli süreç ve eş zamanlı olarak idarece idari soruşturma başlatılmış olup olay bütün boyutlarıyla titizlikle değerlendirilmektedir.”

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir