Pazar, Mart 23, 2025
GÜNDEMİNSAN HAKLARI

AMED KESK Şubeler Platformu; Son KHK’lı Arkadaşımız “İşe İade” Edilene Kadar Mücadeleye Devam Edeceğiz.

Açıklama sonrası, kalp krizi nedeniyle yaşamını yitiren ve iki hafta önce mahkeme kararıyla işine iadesi gerçekleşen SES üyesi Abdulhafiz Filiz anıldı.

Amed KESK şubeler platformunun KHK’ler gidecek biz kalacağız eyleminin 80. SES MYK üyeleri Ferit Ceylan, Nursel Yücesoy ve SES bölge şube-temsilciliklerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Son arkadaşımız “işe iade” edilene kadar mücadeleye devam edeceğiz.
KESK Amed Şubeler Platformu, kamu emekçilerinin ihraç edilmesinin önünü açan 35’inci maddenin iptali taleplerini yineledi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen kamu emekçilerinin görevine iade edilmeleri ve 35’inci maddenin iptali talebiyle 80’inci haftada da eylemlerini sürdürdü. 

Amed’in Bajarê Nû (Yenişehir) ilçesine bağlı Hazal Park’ta yapılan açıklamada, “KHK’ler gidecek biz kalacağız” yazılı pankart açıldı. Açıklama sırasında “Zafer direnen emekçinin olacak” ve “Bijî berxwedana kedkaran” sloganları atıldı.

Açıklamada konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Sekreteri Ferit Ceylan, Türkiye’de 7 yılı aşkın süredir bir zulüm olduğunu belirterek, “İhraçlarımızı hiçbir zaman için yalnız bırakmadık ve bırakmayacağız. Haksız ve hukuksuz bir şekilde görevden aldığınız arkadaşlarımızı görevine iade etmenizi talep ediyoruz” dedi.

https://www.habereguven.com/amed-kesk-subeler-platformu-son-khkli-arkadasimiz-ise-iade-edilene-kadar-mucadeleye-devam-edecegiz