Cuma, Mart 29, 2024
SİYASET

KHK’lılardan Çağrı; Oyunuzu Kullanın Hukuk Kazansın, Demokrasi Kazansın

28 Mayıs Günü Gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Seçimi İle İlgili KHKlılar; “Oyunuzu Kullanın, Cehennemin Kapılarını Kapatın” dediler.

KHKlılar yaptıkları açıklamada 28 Mayısta sandıklara gidin oyunuzu kullanın çağrısı yaptılar. KHKlılar yaptıkları çağrıda cehennemin kapılarını kapatmak için sandıklarda tercihinizi yapın ifadelerini kullandılar. 

SEYFİ BALKAN, ÖĞRETMEN
Bir ülke hayal edin. Bu ülkenin ekonomisi iflasın eşiğine gelmiş, Merkez Bankası sürekli para basıyor ama bir türlü piyasayı dengeleyemiyor; açıkladığı bir faiz oranı var ama gerçekte piyasada dönen faiz oranının bununla yakından uzaktan alakası yok, ülkenin milli parası tarihin en değersiz noktasında. Bu da yetmezmiş gibi ülkeye kontrolsüz bir şekilde giren ve yıllardır kabul edilen milyonlarca mülteci yüzünden ülkenin demografik yapısı bozulma noktasına gelmiş bu ve buna benze r tüm konularla ilgili iktidarı yönetenler halka 7/24 yalan söylüyor…
Bu seçimde iktidar bütün olanakları istismar etmesine rağmen %49.5 oy alıyor, ülkenin diğer yarısı bu gidişattan rahatsız…Bu ülke bizim…
Ben de ilk turda sandığa gittim vazifemi yaptım tercihimi demokrasiden yana kullanalım…İkinci turda da pompalanan her türlü umutsuzluğa rağmen yine sandığa gideceğim ve oyuma sahip çıkacağım.

FATMA AYPARÇASI, AKADEMİSYEN
Arkadaşlar merhaba 28 Mayıs seçimlerine çok az bir süre kaldı bugün bir seçmen ve yurttaş olarak konuşmak istiyorum. Lütfen sandık başına gidelim oylarımızı kullanalım, seçim ve sandık güvenliği noktasında sivil inisiyatiflerle birlikte hareket etmeye özen gösterelim.
Belki cennetin kapılarını açamayacağız ama hiç değilse cehennemin kapılarını kapatabilmek adına oylarımızı kullanalım. Hiç değilse nefes alabilmek için bu oyları kullanmaya özen gösterelim, çünkü bütün her şey bizim elimizde lütfen herkese ve her şeye inat sandık başına gidelim oylarımızı kullanalım.

ÇİĞDEM KÖSE, ÖĞRETMEN
Buradan tüm KHK’lı arkadaşlarımıza sesleniyorum.7 yıldır hukuksuzluğu iliklerine kadar yaşayan bizler için 28 Mayıs’ta sandığa gidip oylarımızı kullanmak ve bu oylarımıza sahip çıkmak en kutsal görevimizdir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir tek sözü için bile o sandığa gitmeliyiz. Ne demişti; “Hukuka Dönüşü Sağlayacağız ” Evet hepimiz ikinci turda oylarımızı kullanıp o günü demokrasi şöleni yapacağız…

ŞÜKRÜ KOCA, ÖĞRETMEN
28 Mayıs’ta oyumu Kemal Kılıçdaroğlu’na vereceğim bunun tek bir sebebi var, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adalet vadetmesi, bağımsız mahkemeler vadet etmesi.
Şu anda benim gibi bu ülkenin legal kurumlarından hizmet aldı diye on binlerce devlet memuru kendi görevleri dışında alanları dışında bambaşka işlerde çalışıyorlar. Haklıyız ve hakkımızı da istiyoruz bunun yolu da adaletten geçiyor Tüm dostlara tavsiyem 28 Mayıs’ta adaletin yanında yer almaları için çevresindeki bu konuda hassas olan herkesi de adalet tarafına davet etmeliyiz.

FATMA ZEHRA FİDAN, AKADEMİSYEN
Sonucu ne olursa olsun, 28 Mayıs’ta vicdan azabı çekmemek için pişman olmamak için seçimlere mutlaka katılmalı bu seçimlere katılmalı ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeliyiz.


NEZİR DORAK, ÖĞRETMEN
Sevgili dostlar 28 Mayıs’ta çok önemli bir seçime gidiyoruz. KHK’lerin gitmesi barışın demokrasinin özgürlüklerin adaletin yeniden inşası ve Tek Adam rejimine son vermek için mutlaka sandığa gidelim.

İNAN KAZAN, EMNİYET MENSUBU
28 Mayıs günü toplumsal muhalefetin adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermekle yetinmeyeceğiz bizim desteklediğimiz gibi başka arkadaşlarımızı götürüp Sayın Kemal Kılıçdaroğlu için oy vermeleri için ikna edeceğiz…Bu da yetmez sandıkları koruyacağız o gün sandıklardan gerçek sonuç alana kadar bekleyeceğiz.
Çünkü KHK’ler gidecek biz kalacağız


DEVRİM TARHAN, AKADEMİSYEN
Buradan oy kullanmayacağım, sandığa girmeyeceğim diyen insanlara sesleniyorum;
Bilmediği işte çalışırken vinç altında kalan KHK’lıyı ne çabuk unuttunuz? Gözaltındayken ilaçları verilmediği için ölen Gökhan Açıkkollu’yu öldükten sonra göreve iade edilen bir başka KHK’lıyı nasıl unuttunuz?

Deprem zamanı afetzedelere çadır satan Kerem Kınığı da mı unuttunuz?
Ne demek sandığa girmeyeceğim?
Unutmayın, umut sizlersiniz. Bütün oylarımıza, bütün sandıklarımıza sahip çıkalım…

MÜNİR KORKMAZ, ÖĞRETMEN
28 Mayıs’ta yapılacak seçim ülkemiz için, biz Khk’lılar için çok önemli bir seçim. Bu seçimde cennetin kapılarını açmak için değil; cehennemin kapılarını kapatmak için oy kullanmalıyız. Ülkemiz kritik bir süreçten geçiyor. Eğer biz oy kullanmaya gider, oylarımıza sahip çıkarsak belki de cehennemin kapılarını kapatabiliriz. Lütfen çok az bir zaman kaldı. Etrafımızdaki dostlarımızı uyaralım, ikna olması gerekenleri ikna edelim ve 28 Mayıs’ta oylarımızı kullanalım.


AHMET ASIM KOÇ, GÜMRÜK MEMURU
28 Mayıs’ta sandıklara gideceğiz. Bizlerin KHK’lılar olarak çok fazla bir seçeneği yok, yapmamız gereken tek şey, hukuktan, adaletten, insan haklarından taraf olmak. Şimdi hesaplaşma zamanı değil. Bagajlarımızdakini bir kenara bırakıp 7 yıldır mâruz kaldığımız sivil ölüme cehennemi günlere son verme zamanı…Ey Khk’lı, bu son seçim, son karar, tek şans…Gidip oyumuzu kullanalım.

https://www.habereguven.com/khklilardan-cagri-oyunuzu-kullanin-hukuk-kazansin-demokrasi-kazansin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir