Cumartesi, Nisan 20, 2024
SİYASET

Gergerlioğlu’na Kendisi İle İlgili Bir OHAL Dönemi Belgesi, Gizli Olduğu Gerekçesiyle Verilmedi

Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na kendisi ile ilgili bir OHAL dönemi belgesi İzmit Kaymakamlığı tarafından “gizli” olduğu gerekçesiyle verilmedi.

Yeşil Sol Partisi Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu; 2016 senesinde oğlunun okulunun “okul aile birliği yönetim kurulu üyeliğinden” çıkarılması ve çocuğunun okuluna alınmaması ile ilgili yazının İzmit Kaymakamlığından istemesi sonucu Kaymakamlık gizli diyerek belgeyi vermedi. Gergerlioğlu Avukatı Cahit Çiftçi aracılığıyla İdare Mahkemesine başvurdu.

SEN AÇIĞA ALINMIŞSIN ÇOCUĞUNUN OKULUNDA OKUL AİLE BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLAMAZSIN!

Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu İzmit Nuh Çimento Ortaokulunda okuyan oğlunun 5.11.2016 tarihinde yapılan okul aile birliği genel kuruluna katılarak okul aile birliği dernek yönetim kurulu seçiminde yönetim kurulu üyesi seçildi. Fakat okul müdürü M. K. tarafından 17.11.2016 tarihinde Gergerlioğlu’na tebliğ edilen bir yazıyla yönetim kurulu üyesi olamayacağı tarafına beyan edildi. Gerekçe sorulduğunda “FETÖ/PDY örgütü soruşturmasında kapsamında açığa alınan kamu görevlilerinin devlet dairesine alınmayacağını, Gergerlioğlu’nun da açığa alındığından dolayı bu karar verildiği” söylendi. Gergerlioğlu da “Ben o okulda görevli bir memur, öğretmen değilim.Kocaeli Valiliği tarafından çalıştığım İzmit Seka Devlet hastanesindeki görevinden FETÖ/PYD ile ilgili KHK ile değil, başka bir nedenle açığa alınmış bir doktorum” diyerek itiraz etti. Ancak idare kararında ısrarcı oldu.

https://www.evrensel.net/haber/490441/gergerliogluna-kendisi-ile-ilgili-bir-ohal-donemi-belgesi-gizli-oldugu-gerekcesiyle-verilmedi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir