Cuma, Nisan 19, 2024
MEDYADA BUGÜN

Atilla Özsever: 14 Mayıs “Gerçekçilik ve umut”

Seçimlere 1.5 ay kala Erdoğan’ın oyu yüzde 40, Kılıçdaroğlu’nun oyu ise yüzde 45 dolayında gözüküyor. Emek ve Özgürlük İttifakı’nın desteği ile Kılıçdaroğlu’nun oyu yüzde 55’e çıkabiliyor. İnce ve Oğan’ın oy oranı ise yüzde 5 dolayında. Kamuoyunda “Erdoğan kaybetmez” algısı pompalanıyor. Muhalefet seçim güvenliğini sağlar ve sağlam durursa Kılıçdaroğlu, ilk turda ipi göğüsleyebilir…

14 Mayıs 2023’te yapılacak seçimlere 44 gün kaldı. Çeşitli anket firmaları ve araştırma kuruluşları, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için tahminlerini ortaya koyuyor.

Bu anket sonuçlarına girmeden önce memleketin genel bir gidişatını ortaya koymakta yarar var. 21 yıllık AKP iktidarı iyice yıpranmış bir durumda. Ekonomik kriz, hayat pahalılığı ve yoksullaşma, halkın büyük bir kesiminin canını acıtıyor.

Büyük bir felakete yol açan deprem ve ardından sel afeti, siyasal iktidarın beceriksizliğini ve çaresizliğini bir kez daha ortaya koydu. AKP, ülkeyi yönetemiyor, çaresizlik içinde ittifakını genişletmeye çalışıyor.

Atilla ÖZSEVER’in Yazısı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir