Cuma, Nisan 19, 2024
GÜNDEMSİYASET

Demirtaş’tan Arınç’a: Sizi Halen Dinliyorsa Ona Deyin Ki Siyaseti Bıraksın

Maraş merkezli depremlerden sonra seçimlerin ertelenmesi çağrısı yapan Bülent Arınç’a seslenen Selahattin Demirtaş “Sizi halen dinliyorsa ona deyin ki istifa edip siyaseti bıraktığını açıklasın” dedi.

Edirne Cezaevi’nde 2016 yılından beri tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Maraş merkezli depremlerin ardından seçimlerin ertelenmesi çağrısı yapmasıyla tartışmalara yol açan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’la ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Arınç’a seslenen Demirtaş, “Sayın Arınç, sizi halen dinliyorsa ona deyin ki, istifa edip siyaseti bıraktığını açıklasın. Sandıkta yaşayacağı ağır hezimetten daha iyi bir siyasi son olur, kendisi için. On binlerce canımız gitti. Yüz binlercemiz yaralı, evsiz… İSTİFA etmesi için daha ne olmalı!” ifadelerini kullandı.

Arınç, 13 Şubat’ta yaptığı açıklamada “Seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım. Bu bir tercih değil zarurettir” demişti. Muhalefet partisi liderleri ise Arınç’a tepki göstermişti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Seçim zamanında, 18 Haziran’da yapılacak” diye konuşmuştu. 

Gazete Duvar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir