Perşembe, Mart 28, 2024
GÜNDEMSİYASET

DEVA Sözcüsü Şahin: Adıyaman, Hatay ve Maraş’ta Ciddi Trajedi Yaşanıyor

İdris Şahin, “Felaketin boyutunu, Kahramanmaraş’tan duyduğumuz bir söz özetlemeye yetiyor. Depremzede insanlar, ‘Kar erittik ama kar içilmiyor’ diyerek yaşanan büyük dramı gözler önüne seriyor” dedi.

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, deprem felaketinin ikinci gününde partisinin genel merkezinde açıklamalarda bulundu. “Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş’taki durumun vahametine dikkat çekmek istiyoruz” diyen Şahin, OHAL ilanını “Kararın gecikmeli de olsa doğru olduğunu düşünüyoruz. TBMM’de DEVA Partisi olarak destek olacağımızı bildiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Şahin şöyle konuştu:

GELİŞMELERİ ANBEAN TAKİP EDİYORUZ: “Ülkemizi derinden sarsan deprem felaketinin ikinci gününü yaşıyoruz. Var gücümüzle, ihtiyaç sahipleri ile dayanışma gösteren vatandaşlarımız arasında köprü oluyoruz. Yardımları, tüm teşkilatımızla birlikte AFAD’a ve Kızılay’a yönlendiriyoruz. Genel Merkezimizdeki Afet Koordinasyon Merkezi’nden gelişmeleri anbean takip etmeyi sürdürüyoruz.

KAR ERİTTİK SÖZÜ DRAMI GÖZLER ÖNÜNE SERİYOR: Bu aşamada özellikle üç şehrimizde durumun vahametine dikkat çekmek istiyoruz. Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş’ta ciddi bir trajedi yaşanıyor. Yaşadığımız felaketin boyutunu, Kahramanmaraş’tan duyduğumuz bir söz özetlemeye yetiyor. Depremzede insanlar, ‘Kar erittik ama kar içilmiyor’ diyerek yaşanan büyük dramı gözler önüne seriyor. Kahramanmaraş’ta, Malatya’da çeşmeden su içemediğini o alanda yaşayanlar bize aktarıyor.

TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLMELİ: Bölgeden aldığımız haberlere göre, arama kurtarma çalışmalarının hızlandırılması, su gibi temel ihtiyaçların karşılanması aciliyet arz ediyor. Acil olarak tüm imkânların bölgedeki ihtiyaçlar için seferber edilmesi çağrımızı yineliyoruz.

OHAL KARARI GECİKMELİ DE OLSA DOĞRU: Sayın Cumhurbaşkanı öğlen saatlerinde 10 ilde 3 ay süreyle OHAL kararı alınmasına dair açıklamalarda bulundu. Kararın gecikmeli de olsa doğru bir karar olduğunu düşünüyor; tüm imkanların bir an önce bölgedeki ihtiyaçların giderilmesi için seferber edilmesini bekliyoruz. Felakete uğrayanların kurtarılması, temel ihtiyaçların karşılanması ile meydana gelen hasar ve zararların telafisi için gerekli tüm tedbirler acilen alınmalıdır. Bu yönde oluşacak talebe de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde DEVA Partisi olarak destek olacağımızı bildiriyoruz.”

Şahin, sözlerine “Milletimize bu zor zamanlardan dayanışma ile çıkacağımızın bilinciyle güç ve kuvvet diliyoruz” diyerek son verdi.

Gazete Duvar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir