Cuma, Nisan 19, 2024
MEDYADA BUGÜN

Levent Gültekin: İYİ Parti’deki Endişenin Kaynağı

Muhalif kesimdeki, ‘Millet İttifakı’nın adayı kim olmalı’ tartışması giderek tatsız bir hal alıyor.

Altılı Masa’da yapılmayan tartışmalar tv ekranlarından sürdürülüyor.

Bu tartışmaların muhalif kamuoyunda endişe, karamsarlık ve ayrışma yarattığı ortada.

Buna rağmen liderler bu tartışmaların önünü alacak bir yaklaşım içine girmiyor.

Görünen o ki toplumda oluşan endişe, karamsarlık, tedirginlik, dahası isimler üzerinden yapılan tartışmaların neden olduğu ayrışma liderlerin pek umurunda değil. Öyle olsa meseleye el koyar, masada bu tartışmaların önünü kesecek bir karar alırlar.

Fakat bu meseleyi masada konuşmaktan inatla kaçınıyorlar. Kamuoyuna, “Şimdiden aday tartışması yapmak doğru değil” diyorlar ama en yıpratıcı tartışmaları ekranlardan kendileri yapıyorlar.

Altılı Masa’nın henüz kamuoyuna yansıyan bir kararı olmadığı halde kimi CHP’liler, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını dillendirmekte, dahası bu adaylığı bir hak olarak görmekte beis görmüyor.

Sadece kimi CHP’liler de değil, Kemal Kılıçdaroğlu da Altılı Masa’da henüz konuşulmadığı veyahut kamuoyuna açıklanan bir karar olmadığı halde adaylık imasında bulunmaktan, kamuoyunu kendi adaylığına hazırlayacak söz ve yaklaşımlardan uzak durmuyor.

Kemal beyin normalde Altılı Masa’nın kararını beklemesi gerekiyor. Fakat bir taraftan, “Kararı masadaki liderler verecek” deyip diğer taraftan bazı üstü kapalı açıklamalarla adaylığını ilan ediyor. Kendi adaylığını ilan etmekle kalmayıp muhalefetin en büyük partisi olmanın verdiği avantajla, adı geçen veyahut geçmeyen muhtemel isimlerin adaylık ihtimallerini de ortadan kaldırıyor.

Bu duruma itiraz eden İYİ Partililer var.

Levent GÜLTEKİN’in Yazısı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir