Çarşamba, Nisan 24, 2024
GÜNDEMİNSAN HAKLARI

Kadıköy’deki 25 Kasım Eylemleri De Yasaklandı: 70’i Aşkın Kadın Gözaltında

Kadına Şiddete Karşı Mücadele Günü Kapsamında Kadıköy’de yapılacak açıklama da yasaklandı. Kadın Meclisleri’nin eylemi engellenirken çok sayıda kadın gözaltına alındı. İlerici Kadınlar Derneği’nden kadınlara müdahale eden polis, 23 kadını gözaltına aldı.

Artı Gerçek’ten Yağmur Kaya’nın haberine göre,

Kadın örgütlerinin, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Kadıköy’de düzenlemek istediği eylem Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Kaymakamlık, eylemin “Toplumda infial uyandıracak milli, vicdani ve insani değerlere dokunabileceği, toplumsal iç barışı tehdit edebileceğini ve kamusal düzeni bozabileceği” bahanesiyle yasaklandığını duyurdu.

Kadın Meclisleri ise “Kadınları keyfi yasaklarla durduramayacaksınız. Hep beraber Kadıköy’de olacağız” diyerek yasakları tanımadığını söyledi.

KADINLAR GÖZALTINA ALINDI, GAZETECİLER ENGELLENDİ

“Şiddetsiz, sömürüsüz bir dünyayı mücadelemizle kazanacağız” sloganıyla Kadıköy Eminönü İskele Meydanı’nda toplanarak açıklama yapmak isteyen kadınlara, polis müdahale ederek çok sayıda kadını gözaltına aldı. Bu sırada haber takibi yapan gazeteciler de polis tarafından engellendi. 70’i aşkın kadın gözaltına alındı.

Artı Gerçek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir