Cuma, Mart 29, 2024
MEDYADA BUGÜN

Vahap Coşkun: Erdoğan’ın Diyarbakır Ziyareti “Bitmiş Bir Hikâyenin Hüznü”

Kamu kurumları teyakkuza geçirildi, mitinge katılımları için kamu personelleri lisan-ı münasip ile uyarıldı. Teşkilatlar ve partiye angaje sivil toplum örgütleri sahaya çıkarıldı, çevre il ve ilçelerden partililer Diyarbakır’a taşındı. Cumhurbaşkanı sıfatıyla devletin bütün araç-gereçleri emrine amade kılınan Erdoğan geldi ve genel başkanı olduğu partinin propagandasını yapıp gitti. Şehir, Erdoğan’ın gelişiyle dalgalanmadı. Geçmişte “Acaba ne söyleyecek?” diye dikilen kulaklar, artık pek bir oralı olmadı. Ufukta bir şey gözükmediği için, dönüp bakanların sayısı çok sınırlı kaldı. Devlet partisi olmanın da böyle bir handikabı var; şehre dokunamıyor sadece bürokrasiyi harekete geçirebiliyorsunuz!

Devlet, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti için Diyarbakır’a bütün gücüyle yüklendi. Valilik, sabah demedi akşam demedi Diyarbakırlıları mesaj yağmuruna tuttu. Erdoğan’ın Diyarbakır sevdasından girdi Valilik, âşıkların buluşmasından çıktı. Sabahın köründe, öğlenin mahmurluğunda, gecenin karanlığında telefonlar, hep Valilik’ten gelen bildirimlerle öttü. 

Şehrin dört bir tarafı Erdoğan’ın posterleri ve AK Parti’nin bayrakları ile donatıldı. Bakanlar, milletvekilleri ve parti yöneticileri günler öncesinden Diyarbakır’a kamp kurdu. Kamu kurumları teyakkuza geçirildi, mitinge katılımları için kamu personelleri lisan-ı münasip ile uyarıldı. Teşkilatlar ve partiye angaje sivil toplum örgütleri sahaya çıkarıldı, çevre il ve ilçelerden partililer Diyarbakır’a taşındı.

Velhasıl eldeki imkânların tamamı seferber edildi. Cumhurbaşkanı sıfatıyla devletin bütün araç-gereçleri emrine amade kılınan Erdoğan geldi ve genel başkanı olduğu partinin propagandasını yapıp gitti.  

Fakat ortaya çıkan sonuç, sanırım, bu kadar çaba sarf edenleri tatmin etmekten uzaktı. Elbette kamusal alanda tersi söylenecek, ziyaretin ne denli başarılı olduğu abartılarak anlatılacak ama gerçek düşüncelerin ortaya serildiği özel mekânlarda atılan taşın ürkütülen kurbağaya değmediğine yanılacak. Taşıma suyla değirmenin dönmediği –ister istemez- kabul edilecek. 

Vahap COŞKUN’un Yazısı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir