Cuma, Mart 29, 2024
GÜNDEMİNSAN HAKLARI

İhbarla İhraç İçin Karar, KHK’lılar İçin Emsal Olabilir

Muğla İŞKUR İl Müdürlüğü’nde çalışmakta iken ihraç edilen ve OHAL Komisyonu kararıyla görevine dönen Melike Gürol, asılsız ihbar gerekçesiyle açtığı davayı kazanmıştı. 1 yıl önce çıkan bu karar KHK’lılar için emsal karar olarak nitelendiriliyor.

Muğla çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü bünyesinde İş ve Meslek Danışmanı olarak görev yaparken 693 sayılı KHK ile kamu görevinden çıkarılmış olan Melike Gürol, yaptığı başvuru sonucu OHAL Komisyonu kararı ile görevine iade edilmişti.

Melike Gürol ihraç edilmesi için ihbar mektubu yazarak işlem başlatan Muğla çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Habil İlyas Sarıyerli ve Şube Müdürü
Müzeyyen Yıldız hakkında “görevi kötüye kullanma” ve “iftira” suçlarını işledikleri gerekçesiyle Muğla 3. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açtı. Yapılan yargılama sonucunda Muğla 3. Asliye Ceza Mahkemesi 26. 11. 2019 tarih E:2018/733, K:2019/792 sayılı kararı ile sanık Müzeyyen Yıldırım’ın iftira suçunu işlediğinin sabit olması nedeniyle cezalandırılmasına karar verdi. Kararın kesinleştiği öğrenildi.

Özgür Platform

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir