Yeşil Sol Parti 2. Olağanüstü Kongresini Yapıyor: Birlikte kazanacağız
Yeşil Sol Parti, ‘Birlikte kazanacağız’ sloganıyla 2’nci Olağanüstü Büyük Kongresi’ni yapıyor.
2023 yılında yapılacak seçimlere katılma yeterliliği için kısa süre önce 46 şehirde örgütlenmesini tamamlayan Yeşil Sol Parti, 2’nci Olağanüstü Büyük Kongresi’ni bugün yapıyor.
10 yıldır siyasi hayatta olmasına rağmen bugüne kadar hiçbir seçime katılmayan Yeşil Sol Parti, HDP’nin kapatılması durumunda geçiş yapılacak partiler arasında sayılırken, partinin Eş Başkanlığını Ayşe Erdem ile İbrahim Akın sürdürüyor.
‘TÜRKİYE’NİN HER ALANINDA ÇOKLU BİR KRİZ VAR’
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, kongrenin yapılacağı alana alkışlar eşliğinde gelirken, “Birlikte kazanacağız” sloganları atıldı.
Kongre kapsamında konuşma yapan Yeşil Sol Parti Eş Başkanı Ayşe Erdem, her alanda çoklu bir kriz yaşadığına işaret etti. Erdem, “Biz kısa süre önce aldığımız karar doğrultusunda en geniş demokrasi ittifakını inşa etmek için ‘Birlikte kazanacağız’ buluşmaları yaptık. Ve sonucunda da seçime girme yeterliliği alma kararı aldık. Kısa sürede örgütlenerek seçim yeterliliği aldık. Şimdi de kararlarımızı birlikte almak ve kurullarımızı yenileme kararı ile kongremizi yapıyoruz” dedi.
‘BU SEÇİM TARİHİ FIRSATLARLA DOLU’
Partinin Eş Başkanı İbrahim Akın da olağanüstü kongrenin tam da olağanüstü bir dönemde yapıldığını söyledi. Türkiye’de artık hiçbir normun kalmadığını, devletin elinde sadece sopası kaldığını kaydeden Akın, “Öncelikle bu iktidardan kurtulmamız lazım. O yüzden seçim hem tarihi hem de fırsatlarla dolu olacak. Biz kazanacağız” dedi.
Akın konuşmasına şöyle devam etti: “Gelin tarihin çöplüklerinde kalmış tartışmaların esiri olmayalım, gelin birlikte olalım, gelin tek adam rejimini birlikte değiştirelim, birlikte mücadele edelim, Türkiye’ye yeni bir umut yaratalım. Bu konuda her türlü esnek siyasete varız. Yeşil Sol Parti olarak olabilecek her türlü ihtimal karşısında, HDP’nin kapatılması ihtimali karşısında ortak, birlikte mücadele etmeye hazırız. Bundan sonra da Türkiye’nin her yerinde bu perspektifle örgütleniyoruz, gelin birlikte değiştirelim, birlikte başaralım. ‘Buradayız, birlikte değiştirelim’ diyoruz.”
KHK’LILAR KONGRE SALONUNDA: KHKLILARLA OMUZ OMUZA
Kongrenin yapıldığı salona KHK’lılar da “KHKlara karşı omuz omuza” sloganları ile girdi.
Ankara KHK’lılar Platformu’ndan katılımcılar ve partili KHK’lılar önlükleri ile salonda yerlerini alırken katılımcılardan alkış aldılar.
Gazete Duvar- Özgür Platform