Çarşamba, Nisan 24, 2024
DÜNYAMEDYADA BUGÜN

Menekşe Tokyay: Marin ve ‘Kendim Olmayı İstemek’

Birleşmiş Milletler’e göre dünyanın en mutlu ülkesi olan Finlandiya’nın başbakanı Sanna Marin’in “partilediği” görüntüler, kimilerine göre bir “skandal” idi, kimilerine göre ise dünyanın en genç seçilmiş lideri olarak 34 yaşında başbakan olmuş bir kadının kendi olmayı isteme hakkını özgürce kullanabilmesiydi.

Henüz yirmi yedi yaşındayken Finlandiya’nın üçüncü büyük kenti olan Tampere’nin belediye meclisinin başkanı olan, yüksek hızlı bir tramvay teklifi konusunda 10 saat süren bir tartışmadaki moderasyonunun viral olmasıyla büyük bir beğeni toplayan, eski Başbakan Antti Rinne Aralık 2019’da istifa edince ulaştırma ve iletişim bakanlığından başbakanlık koltuğuna sıçrayan, beş partiden oluşan kadın ağırlıklı bir koalisyon hükümetinin en tepesine yerleşen bir kadından söz ediyoruz.

Birinin cep telefonunu çantasından çıkarıp o anları güya “ölümsüzleştirmek” istemesinden itibaren özel hayatıyla ülke ve dünya gündemine yerleşen ve “Ben de bir insanım. Karanlık bulutların ortasında eğlenmek istiyorum. Politikacıların da eğlenmeye ihtiyacı var” diye kendini savunmak zorunda bırakılan bir kadından…

Menekşe TOKYAY’ın Yazısı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir