Cuma, Nisan 19, 2024
GÜNDEMSİYASET

CHP’li Özel’den KHK Açıklaması: KHK Mağduriyetleri Giderilecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Samsun’da yaptığı esnaf ziyaretinde KHK’lıların görevlerine iade edileceğine yönelik açıklamaları sonrası bazı basın yayın organlarında Kılıçdaroğlu’nun darbeye karıştıkları iddia edilen KHK’lıları da göreve döndüreceği tartışmaları yapılmıştı. Grup Başkan Vekili Özgür Özel’den konuya ilişkin açıklama geldi.

CHP’li Özgür Özel FOX TV’de katıldığı bir programda Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ‘KHK’lılar görevlerine iade edilecek’ açıklamasına dair bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yarattığı tartışmalara açıklık getirerek ‘Bütün KHK’lıların görevlerine iade edilmesi denildiğinde darbeye teşebbüs etmiş olanlar, bu konuda yargılananlar da işin içine girer, elinde kan olanlar hariç’ dedi.

Özel, beraat ve takipsizlik alan KHK’lıların hemen görevlerine iade edileceğini, hakkında kamu davası açılmış olan KHK’lılar için de adil ve yeniden yargılanma hakkı getirileceğini belirtti.

Özel açıklamasında “Bank Asya’da yöneticilik yapmış daha sonra da Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı’na getirilmiş Ali Fuat Taşkesenlioğlu’na atama gerçekleştirilirken bir öğretmen Bank Asya’ya para yatırdığı için ihraç edildi. OHAL ilan edilmese bu mağduriyetler olmazdı. KHK mağduriyetleri giderilecek” dedi.

ÖZGÜR PLATFORM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir