Perşembe, Nisan 18, 2024
MEDYADA BUGÜN

Mehmet Ocaktan: Ortadoks Sol AKP’ye Çalışıyor

Genellikle muhalefete destek veren kesimler, araştırma şirketlerinin anket sonuçlarına göre AK Parti’nin hala yüzde 30’lar civarında oy almasına inanmakta zorluk çekiyorlar.

Gerçekten de ekonominin bu kadar kötü olduğu, zamların can yaktığı, fukaralığın derinleştiği bir ortamda iktidar partisinin bu oranda bir oy alıyor olmasını matematiksel olarak izah etmek mümkün değil.
Biliyoruz ki şu anda Cumhur İttifakı’na karşı güçlü bir muhalefet bloğu oluştu ve 6’lı masayla birlikte muhalefet giderek daha da güç kazanıyor. Eğer iktidar özellikle ekonomide akıl ve bilimle değil, kendi icat ettiği “ekonomik hurafeler”le yürümeye devam ederse on ay sonra sandıkta alacağı kötü karne ile güzel günlerine veda edecektir.

Maalesef CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ adımlarını anlamakta zorluk çeken Ortodoks sol, dindar-muhafazakar kesimleri 6’lı masadan uzaklaştırmak için canhıraş bir mücadele veriyor ve sonuç olarak seçimlerde Cumhur İttifakı’nın kazanması için çalışıyor.

Mesela Cumhuriyet’ten Nilgün Cerrahoğlu dünkü yazısında, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le yaptığım röportajdaki “Din siyasetin içinde olmamalı” sözleri üzerinden tuhaf bir itibarsızlaştırma kampanyası başlattı.

Ben AK Parti’nin yerinde olsam, Ortodoks sola ödül veririm…

Ne yalan söyleyeyim, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘adalet yürüyüşü’ ile başlayıp ‘helalleşme’ adımı ile zenginleşen değişimci politikalarının önünde adeta bir barikat gibi yükselen Ortodoks solun arkaik duvarlarını görmek doğrusu insanda umutsuzluk yaratıyor.

Oysa Kılıçdaroğlu çok önemli bir iş yapıyor ve ısrarla Türkiye’deki bütün mağdur kesimlerle helalleşme adımlarına devam ediyor.

Mehmet OCAKTAN’ın Yazısı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir