Perşembe, Nisan 18, 2024
GÜNDEMSİYASET

HDP’li Sancar: Millet İttifakı İle Yüzde 70’i Buluruz

Samandağ’da yurttaşlarla bir araya gelen Mithat Sancar, seçimler için iddialı konuştu, 6’lı masaya ile doğrudan müzakere kurulursa oy oranlarının yüzde 70’i bulacağını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar Hatay’da çeşitli ziyaretler gerçekleştiriyor.

Ziyaretlerinin ikinci gününde Samandağ esnafı ve yurttaşlarıyla bir araya gelen Sancar’a HDP milletvekilleri Tülay Hatimoğuları ve Fatma Kurtulan’a da eşlik etti.

Sancar’ın esnafla konuşmalarında öne çıkan başlıklar ise ekonomik sorunlar ve seçimler oldu. Sancar’a seçim ne zaman sorusunu soran bir yurttaşa Sancar, “Seçimin uzak ya da yakın olması bizim için fark etmez. Önemli olan birliği yaratmak. Demokrasi ittifakıyla bu birliği büyüteceğiz” yanıtını verdi.

Bir yurttaş bir çuval şekerin bin lira üzerinde olduğunu söyleyerek, “Artık bir şeker almak için bizim için imkansız hala geldi. Artık bu ekonomik koşullarla yaşamak istemiyoruz. Hayatımızı geçindirmek için insan gibi çalışmak ve yaşamak istiyoruz” dedi. Ekonominin çok kötü olduğunu söyleyen ve iktidarın ne zaman gideceğini soran bir başka yurttaşa da Sancar, “Sizler umudunuzu yitirmeyin. Bizler de Türkiye’de sıkıntıların bitmesi için mücadele ediyoruz. Birliği büyütmemiz lazım” karşılığını verdi.

‘MİLLET İTTİFAKI İLE YÜZDE 60-70’İ BULURUZ’
Esnaf ziyareti sonrasında Sancar ve beraberindekiler Abdullah Cömert Parkı’nda yurttaşlarla bir araya geldi.

Bir yurttaşın “Seçimlerde millet ittifakıyla birliktelik sağlayacak mıyız? İstanbul ve Ankara Belediye seçimlerindeki gibi birlik olacak mıyız?” sorusuna Sancar, “Bizler de bunun için uğraşıyoruz. Doğrudan bir müzakere ile bu iktidarı göndermeye gidelim diyoruz. Bu şekilde yüzde 60-70 oranını buluruz” yanıtını verdi.

Artı Gerçek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir