Cuma, Nisan 19, 2024
GÜNDEMSİYASET

Demirtaş: Sıra Kürtlere ve Şam Yönetimine Gelince Mi “Terörist” ve “Katil”?

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tüm güçler karşı çıksa da Suriye operasyonunda geri sayımın başladığını söyledi. Demirtaş, ‘saray sofrasıyla halk sofrasının konuşulmaması için’ atılacak bu adıma ‘cesurca karşı çıkmak gerektiğini’ söyledi.

Medyascope’a yazan Demirtaş, ‘her yönüyle tam bir dağılma ve çöküş halinde olduğunu’ söylediği AKP-MHP iktidarının yeni bir askeri harekatla çöküşü engellemeye çalıştığını belirtti.

‘Vebali ağır olur’

“Görünen o ki, Suriye harekâtı için geri sayım başladı” diyen Demirtaş, uluslararası toplum ve bölgesel güçler dahil herkesin buna karşı çıktığı, içerideki ekonomik krizin tam çöküşe doğru gittiği bir süreçte Türkiye’yi bataklığa sürüklemenin vebalinin ağır olacağını vurguladı:

“Saray sofrası ile halk sofrasının durumunun görülmemesi, konuşulmaması için de ‘vatan, millet edebiyatına’ büyük bir gaz verilecek. Ekonomik krizin, ‘içinde bulunduğumuz şu zor günlerde’ konuşulması bile engellenecek. Böyle bir savaş ülke ve halk yararına değil, olsa olsa AKP-MHP iktidarı yararına olur. Dolayısıyla halkı düşünen ve demokrasiyi savunan her kesim savaşa karşı sesini cesurca yükseltmelidir. Kimse Anadolu’nun yoksul çocuklarını seçim propagandasında kullanmak için cepheye süremez.”

Demirtaş yazısının bir bölümün de ise şunlara değindi.

Herkes ak kaşık da Kürtlere ve Şam yönetimine gelince mi “terörist” ve “katil”?

“Koskoca Türkiye katille, teröristle mi görüşecek!” diyenler varsa buna ancak gülünür. Yine de güldükten sonra kendilerine hatırlatalım, Suudi Prens melek olduğu için mi onunla görüştünüz? Birleşik Arap Emirlikleri Prensi zemzem suyuyla mı yıkanıp geldi de onunla görüştünüz? İsrail ile görüşmeye ne demeli? Peki ya Taliban liderleriyle görüşmeler? Mısır’daki “darbeci Sisi” ile görüşme hazırlığı?

Dünyanın bütün devletleri ve silahlı yapıları sütten çıkmış ak kaşık da sıra Kürtlere ve Şam yönetimine gelince mi “terörist” ve “katil” oluyorlar? Daha dün sarılıp öpüştüğünüz Putin, İdlib’de 34 askerin katledilmesinden sorumlu değil mi?

Medyascope

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir