Cuma, Nisan 19, 2024
GÜNDEMSİYASET

Kılıçdaroğlu ‘Bay Kemal’e Sahip Çıktı, Erdoğan Kozunu Kaybetti

Yöneylem Araştırma Genel Koordinatörü Siyaset Bilimci Doç. Dr.Derya Kömürcü, “Kılıçdaroğlu, ‘Bay Kemal’ söylemini sahiplenerek Erdoğan’ın kozunu elinden aldı” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine hitaben kullandığı “Bay Kemal” ifadesini sahiplendi. Balıkesir’de önceki gün düzenlenen Milletin Sesi Mitingi’nde yaptığı konuşmada, “Yahu Bay Kemal olmak için bütün hayatımı verdim” dedi.

Birgün’den Berkay Sağol’un haberine göre, Yöneylem Sosyal Araştırma Merkezi Araştırmalardan Sorumlu Genel Koordinatörü, Siyaset Bilimci Doç. Dr. Derya Kömürcü, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bay Kemal” ifadesini sahiplenmesini olumlu bir hamle olarak nitelendirdi.

Derya Kömürcü, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bay Kemal” ifadesini sahiplenmesini olumlu bir hamle olarak nitelendirdi. Doç. Dr. Kömürcü, “Bu söylem, gücün aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete doğru geçtiğinin bir göstergesi. Erdoğan yıllarca muhalefetin kullandığı kavramları, solun değerlerini kendi işine gelecek şekilde kullandı. Şimdi gelinen noktada Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Bay Kemal’ ifadesini sahiplenip kullanarak Erdoğan’ın elinden silahını aldı. Bu başarılı bir siyasal iletişim hamlesi. Bir bütün olarak değerlendirmek gerekirse muhalefet psikolojik olarak öne geçti. Erdoğan tarafında ise kaybetme psikolojisi baskın durumda. Muhalefet seçmeni ‘Biz kazanacağı’ sesini ve hissini her yükselttiğinde, AKP seçmeni tam tersi olarak ‘Biz bu sefer kaybedeceğiz’ hissine kapılıyor” dedi.

Birgün

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir