Cuma, Nisan 19, 2024
DÜNYAGÜNDEM

İsveç: İadesine Ret Verdiğimizi Yeniden İade Edemeyiz

Türkiye’nin İsveç’ten iadesini talep ettiği 33 kişilik listeden 16 kişinin iadesini Türkiye’nin daha önce de istediği ve İsveç Yüksek Mahkemesi tarafından bu iade taleplerinin reddedildiği ortaya çıktı.

Serbestiyet’te yer alan özel habere göre İsveç gazetesi Dagens Nyheter’e  konuşan İsveç Yüksek Mahkemesi başkanı Anders Eka daha önce red kararı verdikleri iade taleplerini bir daha incelemeyeceklerini, bu kararların nihai olduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İsveç ve Finlandiya’dan toplam 33 suçlunun iadesinin talep edildiğini açıklamış ve medyada 33 kişilik bir liste yayınlanmıştı. Bu iade talep listesini inceleyen Dagens Nyheter gazetesi inceledi.

Bu incelemenin üzerine gazeteye açıklama yapan İsveç Yüksek Mahkemesi başkanı Anders Eka ise iade taleplerinin ret kararının kesin olduğunu belirtti: “Daha önce red kararı verdiğimiz iade taleplerini bir daha incelemeyeceğiz.”

İsveç yasalarına göre Türkiye’nin iade talebinin kabul edilmesi için İsveç Hükümeti’nin olumlu görüşü ve ardından iadesi talep edilen kişinin bu kararı yargıya taşıması durumunda ise İsveç Yüksek Mahkemesi’nin olumlu kararı şart. İsveç Yüksek Mahkemesi’nin iade talebini reddetmesi durumunda İsveç Hükümeti’nin iade talebini kabul etme gibi bir şansı bulunmuyor, mahkeme kararı nihai karar olarak kabul ediliyor.  

SERBESTİYET

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir