Cumartesi, Nisan 20, 2024
MEDYADA BUGÜN

Murat Sevinç: Vekillerin Ne Yaptığı Pek Belli Değil

Türkiye’de siyasetçilere gereğinden fazla umut bağlanır. Yalnızca Türkiye’de değil kuşkusuz, demokrasinin kalitesine bağlı olarak başka ülkelerde, az ya da çok, abartılı ya da makul bir beklenti söz konusu siyasetçiden. 

Milletvekillerinin çoğu ulusal çapta tanınmaz, zaten azımsanmayacak bir kısmının orada tam olarak ne yaptığı da pek belli değildir, oturumların çoğuna katılmaz, bazen oy kullanır, nadiren önerge verir, herhangi bir derde deva olmadan bir sonraki seçime dek durumu idare eder.

Komisyonlarda epeyce iş yapan, kritik müdahalelerde bulunan, konusunu iyi bilen az sayıda vekil ise mecliste yararlı işler yapar ama siyasetin görünen yüzü olmadıkları için isimleri fazla anılmaz.

Ezcümle, önümüzdeki seçimde, kavga gürültünün tozu dumanından çıkıp birbirimizin yüzünü görür hale gelmeliyiz, mutlaka. Ancak şu olağanüstü koşullar içinde dahi, ülkeyi ve insanını, herkesin yerini/haddini bildiği, sıradan insanların koltuk görünce kendisini kaybetmediği bir sisteme ve kültüre kavuşturmak için kafa yormayı da ihmal etmeyelim. Hiç kimse umudumuz ve velinimetimiz olmasın, bu durum, bir halk için onur kırıcı.

Murat Sevinç’in Yazısı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir