Cuma, Mart 29, 2024
GÜNDEMSİYASET

Günay: KHK Sorununun Çözümünde ‘Tek Bir Karar’ Yeter!

Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay “KHK mağduriyetleri hukuki olmaktan çok siyasi bir sorundur. Tüm KHK mağduriyetleri tek kararla sona erdirilebilir” dedi.

Yeni Asya’dan Sümeyye Işıkçı’nın haberine göre, Ertuğrul Günay KHK ile mağdur edilen 1.5 milyonu aşkın insanın durumu için “Akla, hukuka, ahlaka, insafa, izana aykırı” ifadelerini kullandı. Eski Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, KHK’nın çözüm olarak da, “KHK mağduriyetleri hukuki olmaktan çok siyasi bir sorundur. Çözümü de, hukuka, insan haklarına bağlı, demokrasiyi içselleştirmiş bir siyasi iradenin oluşmasına ve kararlılıkla davranmasına bağlıdır. Böyle bir iradenin karar yetkisine sahip olmasıyla, tüm KHK mağduriyetleri tek kararla sona erdirilebilir. Öte yandan, haklarında yargı kararları olanlar da, yargının bağımsız ve tarafsız bir erke dönüşmesiyle birlikte, ‘işlendiği sırada suç sayılmayan’ ve yasada tanımı olmayan’ nedenlerle verilmiş mahkumiyet kararlarını kaldıran bir içtihatla, hukuk eliyle ve hukuk çerçevesinde kısa sürede haklarına kavuşabilirler.” diye konuştu.

“KHKlılar yasal nedenlerle değil siyasi nedenlerle mağdur ediliyor”

Günay, “15 Temmuz karanlığının üstünden 6 yıl doldu. Üstelik bu kez hak ihlalleri çok daha yaygın, haksızlık kişilerle sınırlı değil, neredeyse kişiler aile çevreleriyle birlikte cezalandırılıyor. Kötü muamele yaygın ve sürekli. Hak ihlalleri açık ve yaygın olmasına karşın düzeltme niyet ve gayreti yok. Yargı kararları bile hiçe sayılıyor. Bu konuları irdelemekle görevli bazı görev sahipleri, “hukuken beraat etseler de siyaseten mahkum olduklarını” söylemekten haya etmiyor. Bütün bu durum ve tutum, KHK’lıların yasal, hukuksal nedenlerle değil, siyasi kasıtla mağdur edildiğini gösteriyor.” dedi.

Yeni Asya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir