Cuma, Mart 29, 2024
SİYASET

Yazıcı: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hukuksuzluğun kurumsallaştırılması icadıdır

Prof. Dr. Serap Yazıcı, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün bastırılmasının ardından ilan edilen OHAL rejimi sonrası hukuksuzluğun kurumsallaştırılması için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin icat edildiğini söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcı Prof. Dr. Serap Yazıcı, “Ne yazık ki hiçbir zaman Türkiye gerçek bir hukuk devleti olamadı. Özellikle 15 Temmuz darbe teşebbüsünün bastırılmasının ardından ilan edilen olağanüstü hal rejimi döneminde Anayasa öylesine açık bir biçimde ihlal edildi ve vatandaşlar mağdur edildi ki gerçek bir hukuksuzluk rejimi ortaya çıktı. Ve Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi de bu hukuksuzluğu kurumsallaştırmak için icat edilmiş bir sistem oldu” dedi.

Prof. Dr. Serap Yazıcı, Kartal Kent Kültürü ve Demokrasi Derneği’nin, düzenlediği “Neden güçlendirilmiş parlamenter sistem?” başlıklı panelinde konuştu. Yazıcı, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçiş sürecinde yapılaması gerekenler ve mevcut durum hakkında görüşlerini paylaştı.

Yazıcı, “Türkiye’de binlerce hakimin ve savcının kaderini belirleyen kurulun bütün üyeleri cumhur bloğu tarafından belirlenmekte. Böyle olduğu için hakimler ve savcılar, Anayasa’nın ve kanunların kendilerine emrettiği görevleri yerine getirirken maalesef bağımsız hareket edememekte, kendilerini atayan ve azledebilecek olan iradenin emir ve talimatlarına açık hale gelmekte” dedi.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir