Cuma, Nisan 19, 2024
GÜNDEM

Muhalefetin Soramadığı Sorular,Muhalefete Sorulamayan Sorular…

OYA BAYDAR

Bu konuları sorgulamayan, soruları cesaretle soramayan 6’lı muhalefet, “Kim bu kardeşinize saldırırsa Türkiye’ye saldırıyor demektir” diyen Erdoğan’ın seçim stratejisine bilerek bilmeyerek su taşıyor.

Geçtiğimiz hafta iktidarla muhalefet arasında 10 soru 10 cevap yarışması vardı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, Tayyip Erdoğan’a “ Saat 10’da avukatını, doktorunu al da gel!” meydan okumasıyla, beklenti ve gerilim yaratarak açıkladığı sorularına Erdoğan 10 karşı soruyla cevap vermekte gecikmedi. Bana sorarsanız her ikisinin soruları da bugüne kadar duyduklarımızdan farklı değildi, atışma düzeyindeydi, gündem de olmadı zaten.

Böyle sorular siyasette rakibi güç durumda bırakmak için; yapılan yolsuzlukları, ülkeyi çıkmaza sürükleyen vahim hataları, çözüm yetersizliğini sergilemek, iktidarın yanlış politikalarını halka teşhir etmek için sorulur.

Başta CHP ve 6’lı masa bileşenlerinin, iktidara yönelen soru ve eleştirileri ağırlıklı olarak: kötü ekonomi yönetimi, geniş kitleleri ezen yaşam koşulları, pahalılık, işsizlik, yolsuzluk, adam kayırma konularında yoğunlaşıyor. Ufukta bir seçim var ve derin bir ekonomik bunalımın pençesindeki ülkede kuşkusuz, seçmen açısından en önemli, en yaşamsal konular bunlar. Zaman zaman yargı kararlarının, hukuksuzluğun, özgürlüklerin kısıtlanmasının gündeme getirildiği de oluyor, ama sadece kendilerine dokunduğu zaman…

YAZININ TAMAMINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir