Cuma, Mart 29, 2024
GÜNDEM

Açığa alma işlemine imza atanlar isimlerini sildi: Utanç verici

Sağlık Bakanlığı’na bağlı çalışan bir müfettiş açığa alındı. Açığa alma işlemini yapan yetkililer isim ve soy isimlerini gizli tutarak evrağa imza attı.

HACI BİŞKİN

DUVAR – 15 Temmuz darbe girişimi sonrası çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevinden ihraç edilme ve açığa alma işlemleri devam ediyor. Sağlık Bakanlığı da 375 Sayılı Kanuna dayanarak, bakanlıkta çalışan bir müfettişi açığa aldı. Ancak açığa alma işleminde kurul kararının tebliğinde yer alan bilgiler dikkat çekti. Çünkü karara imza atan kurul üyelerinin isim ve soy isimleri tebligattan silinerek taraflara tebliğ edildiği ortaya çıktı.

KARARA İMZA ATANLAR YOK

Sağlık Bakanlığı’na bağlı çalışan kamu personeli bir sabah uyandığında tebligat gördü. Tebligatı açıp okuyan kamu personeli, görevden uzaklaştırıldığını öğrendi. Tebligatta yer alan bilgilere göre bu kişi 375 Sayılı Kanunu’nun 35. Maddesi’ne dayandırılarak açığa alındı. Gerekçe olarak da ‘irtibat’, ‘iltisak’ gibi bilgiler yer aldı. Görevden uzaklaştırıldığını öğrenen bakanlık çalışanı, kendisi gibi birkaç çalışma arkadaşının daha bu şekilde görevden uzaklaştırıldığını öğrendi. Açığa alınan kamu personelinin sayısı ise henüz net olarak bilinmiyor.

YAZININ TAMAMINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir