Cuma, Mart 29, 2024
HABERLER

FİLİSTİN 2

Halil KÖKEN

​Geçen yazımızda Filistin konusunda Arap Liderlerinin durumunu incelemeye çalışmıştık. Bu yazımızda diğer İslam ülkelerinin durumlarını ele almaya çalışacağım.

​Bu noktada İslam ülkelerinin başında bulunan yöneticilerin samimi olmadıklarını düşünüyorum. Yaşanan olaylar bu iddiayı doğrular tarzda gelişmeler yaşandığını bize göstermektedir.

​Bunların eline modası düşük roketleri verip bunları kullanmasını söylemek çok mu samimi? İsrail saldırıyor. Filistin modası ve modeli geçmiş roketlerle saldırıyor. Sonra İsrail burayı vuruyor. Yani Filistin yem yapılıyor. 

​Hani bir söz var. “yardım yapıyormuş gibi görünme, yardım et görünme”. Olay aynen bunun aynısı. Hiç farkı yok.

​İran’ı tebrik etmek lazım. Yaklaşık 42 yıllık devrimin sonunda orta doğuda bir Şii kuşağı oluşturdu. Bunun için yeri geldi Salman Rüşdi için idam fermanı çıkardı. Bunu dünyaya ilan etti. Gerçi bu hareketi Salman Rüşdi’nin reklamından başka bir işe yaramadı. Salman’ın kitabı “Şeytanın Ayetleri” kitabı satılmadığı için kitapçı raflarından indirilmişti. Onun için bu hareketi Rüşdi’nin bu kitabını çok sattırmaktan başka bir şeye yaramadı. Ama İran İslam Dünyasının Lideri propagandasını yaptı. 

​İran Türk milletinin kadim düşmanıdır. Atom bombasına sahip olması, bizim yararımıza değil zararımızadır. Ama bizim siyasal İslamcılar İran’a karşı hep dişi bir politika izlemişlerdir. 1997’de Filistin gününde İran Başkonsolosunun işi neydi? 

​Filistinli örgütlere verilen modası geçmiş roketlerin onlara faydası nedir? Yemen’deki iç savaşın sebeplerinden biri olan İran bu hareketi ile İslam dünyasına neler getiriyor? Ama adamlar kendi politikalarına hizmet ediyor.

​Kısacası İslam dünyası ve başta liderlik iddiasına su taşımaktan başka ne faydası vardır? İran bu hareketinin arkasında bu hareketi savunanın savunmalarını yapacak argümanlardan başka ne üretiyor. 

​İran veya bir başka İslam devleti bu noktada samimiyet testinden geçmemektedir. Filistin’e insani yardım götüren Mavi Marmara davasında gemiyi önce gönderip sonra bunların davasından 20 milyon dolar için vazgeçenler kimlerdi? Mavi Marmara’yı Antalya’da terk edenler neden terk ettiler?

​Bu sorular cevap bulmadan bir milim mesafe kaydedemeyiz. Bu çark devam ettiği sürece biz Filistin için çok dua zinciri oluşturmaya ve Filistin için ağlamaya devam ederiz. “aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar beklemek aptallıktır” der Aynştay. 

​Filistin meselesi bir toprak meselesidir. Bunu görmek lazım. FKÖ’nün 2 numaralı ismi Hıristiyan bir Araptır.  Siz istediğiniz kadar din deyin. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir