Cumartesi, Nisan 20, 2024
DÜNYAEKONOMİTEKNOLOJİ

Kamerada Yapay Zekâ , Hakemin Keline Takıldı

İskoçya’ da Inverness Caledonian Thistle, kameramana maaş vermek yerine topu otomatik olarak takip eden “yapay zeka” kamera kullandı, bu kamera hakemin kel kafasını top zannetmesinden dolayı zor anlar yaşandı ve maç anlatıcısı bugün özür dilemek zorunda kaldı.

Shift Delete’in haberine göre, İskoçya’da Inverness Caledonian Thishtle kulübü, rakibi Ayr United’a karşı son dakikalarda bulduğu gol ile sezonun ilk puanını almıştı.

Ancak kulübün taraftarları için bu golün coşkusunu yaşama imkânı pek olmadı. Tasarruf etmek adına kullanılan yapay zekâ kamera, hata nedeniyle golü göstermedi.

Söz konusu hata için neden ise hakemin kel olmasıydı. Yapay zekâya emanet olan kamera, hakemin keli ile futbol topunu birbirinden ayıramadı ve izleyicilere gol yerine yan çizgideki hakemi gösterdi. Bu durum ise sosyal medyada taraftarlar arasında bir dayanışmaya yol açtı.

Profesyonel kameralara ve kameraman ekibine bütçe ayıramayan kulüp için bu olay sonrasında taraftar destek için harekete geçti. Kulüp de bu destek hareketine tepkisiz kalmadı. Taraftarlara; yapacakları 65 dolarlık desteğe karşılık olarak, sahaya giriş tüneline isimlerinin yazılma imkanını verecek. Böylece hem kulübe destek sağlanmış hem de taraftarlarla kulüp arasındaki bağ güçlenmiş olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir