Cumartesi, Nisan 20, 2024
GÜNDEMHABERLER

KHK’lı Cemal Yıldırım, “Bu Yürüyüş, Özellikle Siyasi Partiler ve Demokratik Kamuoyuna Yönelik Bir Çağrı Olacak ”

15 Temmuz Darbe girişimi sonrası Kanun Hükmünde Kararname  (KHK)  ile ihraç edilen Sokak Direnişinin Sembol ismi KHK’lı Cemal Yıldırım,  yaklaşık 4 yıldır yaptığı sokak eylemlerine kısa bir ara verip çok ses getirecek bir eylem, “İstanbul’dan  Ankara’ya Yürüyüş” eylemi hazırlığında olduğunu kaydetti.

Direnişinin Sembol ismi KHK’lı Cemal Yıldırım

22 Kasım 2016 tarihinde Maliye Bakanlığı Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü’nden 677 sayılı KHK ile ihraç edilen Cemal Yıldırım, Ankara Sakarya Caddesinde sürdürdüğü “İşimi Geri İstiyorum”  eylemini bu kez pek çok noktaya dikkat çekmek amaçlı İstanbul’dan başlatıp Ankara’da sonlandıracağı bir yürüyüşle devam ettireceğini açıkladı. Ses getirecek eylemi  Twitter’dan duyuran Yıldırım, şu paylaşımda bulundu.

“KHK’lılar insandır, KHK’lılar bu ülkenin vatandaşıdır, İnsan olmaktan ve vatandaş olmaktan kaynaklı haklarımız var. Haklarımızı geri istiyoruz. 1 Eylül’de İstanbul’dan Ankara’ya yürüyerek, görmeyen gözlere, duymayan kulaklara haykıracağız. KHK’lılar insandır, hakları var, Adalet istiyoruz” dedi.

Bu Yürüyüş  Özellikle Siyasi Partiler Ve Demokratik Kamuoyuna  Yönelik Bir Çağrı Olacak

KHK Tv’ye açıklamalarda bulunan Yıldırım, neden böyle bir eylem ihtiyacı hissettiniz sorusuna, şöyle cevap verdi: ”Geldiğimiz noktada KHK’lı arkadaşların bulunduğu durumu kanıksadıklarını görüyorum. Birincisi, bunu dağıtmaya yönelik bir eylem olacak.

İkincisi,  toplumda da genel bir duyarsızlık hali, KHK’lıları görmeme, duymama, yokmuş gibi davranma durumu var.

Üçüncüsü, bu yürüyüş  özellikle siyasi partiler ve demokratik kamuoyuna  yönelik bir çağrı olacak.

Bizler KHK’lılar olarak 2 milyon civarında toplumda yer alan bir grubuz. Eğer birileri iktidar olmak, siyasette yol almak istiyorsa, KHK’lıları görmek zorunda ve KHK’lıların sorunlarını çözmek zorunda olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda siyasi partilere çağrım olacak.

Her Ne Şartta Olursa Olsun Yürüyüşüme Devam Edeceğim

İstanbul’dan  Ankara’ya yapacağım 5 günlük  yürüyüş programımı  geçtiğimiz Temmuz ayında açıklamıştım. O programıma sadık kalacağım. Nerde ne ile karşılaşırım bilmiyorum, müdahale olur da gözaltına alınırsam çıktıktan sonra yürüyüşüme devam edeceğim. Her ne şartta olursa olsun yürüyüşüme devam edeceğim.” diye ifade etti.

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde İstanbul’dan başlayacak yürüyüşün 5 gün sürmesi planlanıyor. Yıldırım, geçtiği güzergâhta çeşitli Sivil Toplum Örgütleri ve Platformlarla da görüşeceğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir