Cumartesi, Nisan 20, 2024
GÜNDEMHABERLERSİYASET

CHP’de Yeni MYK Belirlendi: Bu Kez A Takımında KHK’li Akademisyen de Var

CHP’nin yeni A Takımı belirlendi. Kılıçdaroğlu MYK’ye dört yeni ismi alırken 16 üyenin 14’ü milletvekillerinden oluştu. Yeni dönem MYK’de tarım, medya, kadın, dış politika alanlarının olmaması kararlaştırıldı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, hafta sonu gerçekleştirilen yeni dönemin ilk Parti Meclisi (PM) toplantısı ve Kadın Kolları Kurultayı’nın ardından yeni yardımcılarını belirledi. Uzun süredir vekaleten yürütülen Genel Sekreterlik görevi dahil, toplam 16 kişilik görevlendirmede dört yeni isim MYK’ye dahil oldu. 

Birgün’ün haberine göre CHP’de Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın Enerji ve Altyapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Maraş Milletvekili Ali Öztunç Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Yüksel Taşkın ise Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak ilk kez MYK‘ye seçildi. Böylece MYK’deki toplam milletvekili sayısı 14’e yükseldi.

KHK’Lİ AKADEMİSYEN DE VAR

MYK’nin milletvekili olmayan iki üyesinden biri olan ve ilk kez bu göreve getirilen Yüksel Taşkın ise Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile mesleğinden ihraç edilen bir akademisyen. Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyasi Tarih Anabilim Dalı Başkanlığını yürütürken ihraç edilen Prof. Dr. Yüksel Taşkın, sosyal politikalar alanında çalışacak.

CHP MYK Üyeleri Şu Şekilde:

Fethi Açıkel – Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu. Onursal Adıgüzel – Bilgi ve İletişim Teknolojileri. Veli Ağbaba – İşçi Sendikaları, Esnaf – Sanatkar ve Sivil Toplum Kuruluşları. Ahmet Akın – Enerji, Altyapı Projeleri. Muharrem Erkek – Hukuk ve Seçim İşleri. Gökçe Gökçen – Gençlik Politikaları. Gamze Akkuş İlgezdi – Tanıtım ve Halkla İlişkiler. Lale Karabıyık- Eğitim Politikaları. Gülizar Biçer Karaca – İnsan Hakları. Bülent Kuşoğlu – İdari ve Mali İşler. Faik Öztrak – Ekonomi Politikaları ve İşveren Örgütleri. Ali Öztunç – Doğa Hakları-Çevre. Oğuz Kaan Salıcı – Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurtdışı Örgütlenme. Yüksel Taşkın – Sosyal Politikalar. Seyit Torun – Yerel Yönetimler. Selin Sayek Böke – Genel Sekreter

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir