Cuma, Nisan 19, 2024
GÜNDEMHABERLERİNSAN HAKLARI

“Zalimler Ne Yaptıklarının Farkında Değiller” Diyen Prof. Dr. Haluk Savaş’ın Ardından “Umudun Adı Haluk Savaş” Belgeseli ve Arkadaşlarının Anlattıkları

Prof. Dr. Haluk Savaş KHK ile ihraç edildikten sonra girdiği cezaevinde yakalandığı kansere yenik düşerek hayatını kaybetti. Ağır bir kanser hastasıydı. Arkadaşlarına göre “öleceğini bile bile” yılmadan son an’a kadar KHK mücadelesinin her safhasına destek verdi.

O kimine göre bir “baba,” kimine göre “yardımsever bir melek,” kimine göre “mücadele adamı,” kimine göre ise umudun adı idi.

İşte, Savaş’ın Genel Yayın Yönetmenliğini Yaptığı, KHK Televizyonunun Hazırladığı “Umudun Adı Haluk Savaş” Belgeseli

O’nu tanıyanlar hep farklı isimlerle andılar. Ondan geriye, mücadele azmi kaldı. O’nun vefat ettiğini haber alan solcu, devrimci, muhafazakar her kesimden insan cenazesine katılmak için akın etmişti.

Savaş, yaşamında her kesimden insanı buluşturmayı amaçlamıştı. Bu insanların ortak özelliği ise mağdur edilmiş olmalarıydı. O yüzden KHK TV’ye “İnsan Haklarının Peşinde” sloganını O, koymuştu. Sevenleri ve mücadele arkadaşları Haluk Savaş’ı son son yolculuğuna uğurlarken O’nu anlattılar.

İşte vefat ettiği o gün ve mücadele insanı Savaş’ın ardından yaşananlar ve anlatılanlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir